Fortsätt till huvudinnehåll

Hard learning

Det kostar att göra misstag!

Jag tänkte köpa lite i dippen av FANG-aktierna. Men i ivern att köpa 2 Netflix-aktier till priset av $254 tryckte jag in priset i antalsboxen! Boom - +600.000:- ut från kreditkontot!

Svettigt värre. Snabbt som tusan tryckte jag på sälj och lyckligtvis köptes de av marknaden. Först efteråt såg jag att det hela skedde under sista minuten innan börsen stängde.

Så vad kostade detta slarv? Jo, courtaget för 254 aktier gånger två hamnade på ~3.000:- dvs. en fjärdedel av mitt månadssparande.

Surt sa räven.

Kommentarer

  1. Ojoj, stackare. Fy vilken tur att det inte blev dyrare... Riktigt läskigt faktiskt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, skrattar åt det i efterhand men där och då var jag inte stursk. Förstod heller inte riktigt hur det gick igenom då min tillgängliga kredit inte var så stor? Det jäkliga är att om jag inte hade hunnit med att sälja rubbet där i sista minuten så hade jag istället gått ca. 25.000:- plus om jag hade sålt dagen efter.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ner, ner, ner...

Börsen ger och börsen tar.

Vet inte om det är ett vedertaget uttryck men jag tycker det passar in bra under det rådande börsklimatet.

Det har nog inte undgått någon, som i alla fall investerar i aktier, att sparare på börsen fått skrämselhicka av det senaste, nya, virusrelaterade sjukdomsutbrottet döpt till "Corona" (a.k.a Covid-19). Med den en hel drös av orosmatade förväntningar som späs på av en algoritmisk handeln och som därmed resulterar i kraftigt volatila rörelser.

Jag har inte varit en aktiv investerare i mer än strax över tre år men på denna korta tid har jag ändå, vad jag tror, lärt mig en del.

Till exempel att tron, i mitt fall, att jag hade kunnat agera annorlunda än jag gjort och då förmodligen presterat en rätt hyffsad realiserad avkastning inte är något mer än önsketänkande. Jag vet att min potentiella förmåga till att faktiskt lyckas med en sådan strategi inte är hög och riskerna större.

Därför har jag sedan jag aktivt påbörjade min resa mot en "mindre i…

Nytt i november

Jag är en otålig rackare. Efter att investerat månadssparandet för november redan i oktober fanns det inte en chans att jag skulle sitta och vänta på nästa lön. Sagt och gjort, jag har handlat på krita.

Efter en längre tids ältande landade jag i slutsatsen att jag nu hade byggt upp en hyffsad grund att stå på och Avanzas Superlånet erbjudande helt enkelt var redo att plockas.

Med lånet i ryggen och lite extra cash från försäljningen av mitt innehav av Avega Group, som snart köps upp av Tieto, gick jag till verket. Följande är mina inköp under november:
Dessa investeringar resulterade i en ökad utdelning av 2347:- per år och en skuldkvot på 6%. Det kan jag leva med. Upp till 10% känns bekvämt.

Avega Group lämnade som sagt portföljen och lämnade en avkastning på strax under 60% efter sig. I dess plats köptes fyra nya bolag in:

AT&T Inc - ett amerikanskt multinationellt telekommunikationsbolag som rankas som det tredje största på den amerikanska marknaden. Bolaget tillhandahåller tele…

Bokslut 2019

God fortsättning önskar jag er alla! Jag kan nu konkludera mitt tredje aktiva börsår.

Trots de sporadiska inläggen här på bloggen under det senaste året så har ändå arbetet med portföljen gått i takt med den långsiktiga planen och "snöbollen" växer därefter. Så låt oss kika på utfallet så här långt samt slänga en blick på det kommande året.

Kan börja med skuldkvoten, vilken introducerades redan i månadssammanfattningen för november 2017, som under året har stabiliserats mellan 11%-13%. Jag tänker fortsättningsvis hålla mig inom ramen för hur mycket Avanza erbjuder att låna ut till den högsta Superräntan. Jag är bekväm med den belåningsnivån och känner mig trygg i vetskapen att den på intet sätt utsätter mig för någon större risk. Läs gärna Utdelningsseglaren och Stefan Thelenius tankar om belåning av portföljen.

Efter årets inköp och avyttringar består portföljen numera av 101 bolag som är viktade enligt följande:

Mina främsta mål för 2019 var att upprätthålla min sparkvot på mi…