Fortsätt till huvudinnehåll

Hard learning

Det kostar att göra misstag!

Jag tänkte köpa lite i dippen av FANG-aktierna. Men i ivern att köpa 2 Netflix-aktier till priset av $254 tryckte jag in priset i antalsboxen! Boom - +600.000:- ut från kreditkontot!

Svettigt värre. Snabbt som tusan tryckte jag på sälj och lyckligtvis köptes de av marknaden. Först efteråt såg jag att det hela skedde under sista minuten innan börsen stängde.

Så vad kostade detta slarv? Jo, courtaget för 254 aktier gånger två hamnade på ~3.000:- dvs. en fjärdedel av mitt månadssparande.

Surt sa räven.

Kommentarer

  1. Ojoj, stackare. Fy vilken tur att det inte blev dyrare... Riktigt läskigt faktiskt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, skrattar åt det i efterhand men där och då var jag inte stursk. Förstod heller inte riktigt hur det gick igenom då min tillgängliga kredit inte var så stor? Det jäkliga är att om jag inte hade hunnit med att sälja rubbet där i sista minuten så hade jag istället gått ca. 25.000:- plus om jag hade sålt dagen efter.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

2018 Summerat

God fortsättning önskar jag er alla! Jag kan nu konkludera mitt andra år på börsen.

Trots de sporadiska inläggen här på bloggen under det senaste året så har ändå arbetet med portföljen gått i takt med den långsiktiga planen och "snöbollen" växer därefter. Så låt oss kika på utfallet så här långt samt slänga en blick på det kommande året.

Kan börja med skuldkvoten, vilken introducerades i månadssammanfattningen för november, som under året har krupit upp mot 13% och därmed över min i förväg satta maxgräns på 10%. "Skulden" till detta beror främst på de dippar och därmed köpläge som börsen har bjudit på under året. Kan inte påstå att jag är bekväm med nivån men vet samtidigt att den på intet sätt utsätter mig för någon större risk. Läs gärna Utdelningsseglaren och Stefan Thelenius tankar om belåning av portföljen.

Under det gånga året genomfördes 188 transaktioner som resulterade i att följande aktier inhandlades:
Värdepapper #Antal Aegon NV100Alm. Brand60

Vad händer sedan?

Blev idag uppringd av Postkodlotteriet. Som vanligt ville de sälja extra lotter för nu minsann skall det lottas ut miljoners miljoner och jag skall väl inte missa en sådan chans att bli miljonär?

Säljaren började med att fråga vad jag skulle göra om jag vann 200-miljoner? Jag vet inte såhär på rak arm - var mitt svar. När jag väl fick en syl i vädret avslutades samtalet utan att några extra lotter hade inköpts.

Men samtalet fick mig ändå att börja fundera på vad jag egentligen har som mål - vad är det jag strävar efter och när vet jag att jag är där?

Det har varit en hel del diskussion om detta det senaste både på twitter och diverse bloggar som t.ex. "Vi har alla varit ekonomiskt fria""Vad betyder det att ta sig ut ur ekorrhjulet" samt "Leva nu eller sen eller kanske både och"

Min ursprungsplan var och är att inom 7-10 år uppnå en investeringsnivå som kan ge mig valmöjligheter i livet - mindre jobb, mer fritid. Mer specifikt är målet att få en avkastni…