Fortsätt till huvudinnehåll

Hard learning

Det kostar att göra misstag!

Jag tänkte köpa lite i dippen av FANG-aktierna. Men i ivern att köpa 2 Netflix-aktier till priset av $254 tryckte jag in priset i antalsboxen! Boom - +600.000:- ut från kreditkontot!

Svettigt värre. Snabbt som tusan tryckte jag på sälj och lyckligtvis köptes de av marknaden. Först efteråt såg jag att det hela skedde under sista minuten innan börsen stängde.

Så vad kostade detta slarv? Jo, courtaget för 254 aktier gånger två hamnade på ~3.000:- dvs. en fjärdedel av mitt månadssparande.

Surt sa räven.

Kommentarer

  1. Ojoj, stackare. Fy vilken tur att det inte blev dyrare... Riktigt läskigt faktiskt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, skrattar åt det i efterhand men där och då var jag inte stursk. Förstod heller inte riktigt hur det gick igenom då min tillgängliga kredit inte var så stor? Det jäkliga är att om jag inte hade hunnit med att sälja rubbet där i sista minuten så hade jag istället gått ca. 25.000:- plus om jag hade sålt dagen efter.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ner, ner, ner...igen

Det "populära" uttrycket "börsen ger och börsen tar" går på repeat. För visst kan det ses som ett vedertaget uttryck numera som definitivt passar in under det rådande börsklimatet. Det har nog inte undgått någon, som i alla fall investerar i aktier, att börsen fått skrämselhicka av den stigande inflationen i världen.  Jag har nu varit en aktiv investerare i mer än strax över fem år och på denna, relativt, korta men ändå händelserika tid lärt mig en del om vad jag inte lärt mig. Jag vet, definitivt, nu att jag hade inte hade kunnat agera annorlunda än jag gjort  för att eventuellt ha presterat en mer hyffsad realiserad avkastning. Detta eftersom min strategi är baserad på "köp och behåll" och är inte värdebaserad. Jag är helt enkelt inte tillräkligt insatt och kunnig för att ta köp/sälj beslut baserat på ett företags värderingar. Därför har jag sedan jag aktivt påbörjade min resa mot en "mindre inrutad vardag" hållit mig (relativt) strikt till en

Nyckeltal December 2021

December 2021 Snart dags för en årssammanställning men först en snabb överblick av nuläget. Portföljen innehåller 146 aktier och 9 fonder. Portföljvärde Aktier - 2 425 000kr Fonder - 1 185 000kr Utdelningsprognos per år 88 000kr Utdelningstillväxt YTD 8,5% (mål >6%) Direktavkastning: 4,39% (mål >5%) YoC 6,92% (mål >6%) Avkastning TD Aktier - 43,07% Fonder - 313,12% Totalt - 82,30%

Andra miljonen uppnådd