Fortsätt till huvudinnehåll

Utdelningar

Nedan ses den senast uppdaterade utdelningskalendern. Den är kanske inte så lättläst men ger ändå någon slags vy över utdelningskapaciteten hos portföljens innehav. Från och med juni 2017 är där utdelning för årets samtliga 12 månader.
Utdelningskalender Sep 2018
En variant av ovanstående.
Utdelningskalender november 2017
Målet för 2018, att nå upp till ~35.000:- i utdelning.
Utdelningsmål Sep 2018
I grafen ovan är också prognosen för nästkommande år inlagd. Den ser kanske ut att vara väldigt aggressiv men faktum är att portföljen redan, allt oförändrat, har en antagen utdelning på +36.500:- för nästa år. Om sedan dessa utdelningar ihop med det fortsatta månadssparandet investeras ser det helt plötsligt ut att vara uppnåbart och till och med möjligt att passera, utifrån beräkningar av utdelningstillväxten baserade på årets investeringar.

För den nyfikne är innehavens utdelningsandel i procent av den antagna årsutdelningen, för respektive bolag fördelat enligt nedanstående.
Utdelningsvikt Sep 2018
Som synes jagar jag utdelningar för att kunna uppnå mina mål inom satt tidsram. Har ni också liknande utdelningsmål?

Kommentarer

 1. Fantastiskt fin redogörelse för dina utdelningar, ser ut som att du har en klok spridning på portföljen också. Fortsatt lycka till med investeringarna!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack HK. När man fått upp farten så ångar det på, får se vart det tar vägen. Gillar dina milstolpar.

   Med vänlig hälsning. Marty

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Livet här och nu

Stötte idag på en väldigt intressant frågeställning på Frihetsmaskinens blogg. Frågan som jag har ställt mig själv ofta de senaste åren lyder:

"Frågan jag ställer mig är, varför tränar man inte mer nu? varför reser man inte mer nu? Varför njuter man inte mer av livet nu istället för om 10-20 år fram i tiden?"

Jag gav följande svar på bloggen:

Eftersom jag tycker frågeställningen är så intressant tänkte jag bre ut min tankar här på bloggen.

Personligen tror jag de allra flesta, precis som jag själv, faktiskt njuter av livet här och nu. Men det njuts på den nivån som är tillgänglig just nu. Det springs, reses, umgås och upplevs etc. så mycket det bara finns utrymme till i det som vi kallar livet i stunden.

Kruxet är kanske att det "alltid" verkar grönare på "andra sidan". Det vill säga - "När jag inte längre behöver ... skall jag äntligen ...". Eller - "Om jag ändå inte behövt ... så skulle jag minsann ...".

Vi verkar inte kunna bli tillf…

Livet efter mörkret

Jag har varit lite snål med uppdateringarna på bloggfronten under starten av 2018. Anledningarna är både många eller också få beroende på sinnesstämningen. Livet kom ifatt. Rörigt på jobb och hemma ställer till det i skallen. Och fasten man intalar sig att allt är under kontroll brinner stubinen allt snabbare tills proppen, nästan, smäller. Men, med det annalkande ljuset, erfarenhet och professionell hjälp tas nya tag. En annan livlina är helt klart sparandet. Det ger hop om en enklare vardag med mindre måsten och utrymme för mer kommunikation.

Med nästan ett helt år bakom mig så är det nu inga hål kvar på månadsbasis gällande utdelningar. De första utdelningarna för året blev:
Årets utmaning blir att fylla upp alla veckor med minst en utdelning. Går det tror ni?

Tyvärr har det nya året inlets i en kärvare ekonomisk sits än beräknat. Tyngd av höstens/vinterns köksrenovering, som byggbolaget tog rejält betalt för, och julledighetens utsvävningar har bara ören, utdelningar till trots, pl…

Jaga utdelning

Har tidigare skrivit om hur ivrigt jag har byggt upp min portfölj genom att kasta mig över bolag som en hungrig varg. Har hittills slukat 33 olika bolag inom nio sektorer och 18 branscher. Efter en sådan furiös start har framfarten nu stannat av lite och jag reflekterat över mina aktioner så här långt.

Eftersom mina mål är relativt kortsiktiga med "bara" 10 år till snöret känns det som om jag har pressat mig själv lite extra, och kanske genat lite runt risk/reward, för att sätta ihop en portfölj med en så stor direktavkastning som möjligt till en acceptabel risk.

Men med det i åtanke så känner jag mig ändå rätt nöjd med utfallet:
Jag har, tycker jag själv, jagat upp DA:n till en ambitiös nivå men jag ser inte den nivån orimlig även nästkommande år då i alla fall "jag" inte ser stora svängningar framöver i bolagens utdelningsplaner.

Det är en relativt stor andel preferensaktier som bidrar till den höga direktavkastningen; nästan 25% av portföljen är preferensaktier…