Fortsätt till huvudinnehåll

Utdelningar

Nedan ses den senast uppdaterade utdelningskalendern. Den är kanske inte så lättläst men ger ändå någon slags vy över utdelningskapaciteten hos portföljens innehav. Från och med juni 2017 är där utdelning för årets samtliga 12 månader.
September 2019
Målet för 2019, att nå upp till ~43.000:- i utdelning. I grafen nedan är också prognosen för nästkommande år inlagt.
September 2019
För den nyfikne är innehavens utdelningsandel för respektive bolag fördelat enligt nedanstående.
April 2019
Som synes jagar jag utdelningar för att kunna uppnå mina mål inom satt tidsram. Har ni också liknande utdelningsmål?

Kommentarer

 1. Fantastiskt fin redogörelse för dina utdelningar, ser ut som att du har en klok spridning på portföljen också. Fortsatt lycka till med investeringarna!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack HK. När man fått upp farten så ångar det på, får se vart det tar vägen. Gillar dina milstolpar.

   Med vänlig hälsning. Marty

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

2018 Summerat

God fortsättning önskar jag er alla! Jag kan nu konkludera mitt andra år på börsen.

Trots de sporadiska inläggen här på bloggen under det senaste året så har ändå arbetet med portföljen gått i takt med den långsiktiga planen och "snöbollen" växer därefter. Så låt oss kika på utfallet så här långt samt slänga en blick på det kommande året.

Kan börja med skuldkvoten, vilken introducerades i månadssammanfattningen för november, som under året har krupit upp mot 13% och därmed över min i förväg satta maxgräns på 10%. "Skulden" till detta beror främst på de dippar och därmed köpläge som börsen har bjudit på under året. Kan inte påstå att jag är bekväm med nivån men vet samtidigt att den på intet sätt utsätter mig för någon större risk. Läs gärna Utdelningsseglaren och Stefan Thelenius tankar om belåning av portföljen.

Under det gånga året genomfördes 188 transaktioner som resulterade i att följande aktier inhandlades:
Värdepapper #Antal Aegon NV100Alm. Brand60

Vad händer sedan?

Blev idag uppringd av Postkodlotteriet. Som vanligt ville de sälja extra lotter för nu minsann skall det lottas ut miljoners miljoner och jag skall väl inte missa en sådan chans att bli miljonär?

Säljaren började med att fråga vad jag skulle göra om jag vann 200-miljoner? Jag vet inte såhär på rak arm - var mitt svar. När jag väl fick en syl i vädret avslutades samtalet utan att några extra lotter hade inköpts.

Men samtalet fick mig ändå att börja fundera på vad jag egentligen har som mål - vad är det jag strävar efter och när vet jag att jag är där?

Det har varit en hel del diskussion om detta det senaste både på twitter och diverse bloggar som t.ex. "Vi har alla varit ekonomiskt fria""Vad betyder det att ta sig ut ur ekorrhjulet" samt "Leva nu eller sen eller kanske både och"

Min ursprungsplan var och är att inom 7-10 år uppnå en investeringsnivå som kan ge mig valmöjligheter i livet - mindre jobb, mer fritid. Mer specifikt är målet att få en avkastni…

Portföljens senaste nyckeltal

Portföljvärde Aktier - 800 000kr Fonder - 625 000krUtdelningsprognos per år 40 500krUtdelningstillväxt YTD 4,64% (mål >6%)Direktavkastning: 5,12% (mål  >5%)YoC 5,32% (mål >6%)Totalavkastning YTD 11,9% (mål >7%)