Fortsätt till huvudinnehåll

Men va faen...

Jaha, vad gör man nu? Yahoo tyckte plötsligt deras öppna tjänst för att hämta relevant information om aktier missutnyttjades. Följande meddelande dyker upp då ett anrop görs:

"It has come to our attention that this service is being used in violation of the Yahoo Terms of Service. As such, the service is being discontinued. For all future markets and equities data research, please refer to finance.yahoo.com."

Så nu sitter jag här med min uppföljning och planering i Excel som bara visar #VALUE! överallt.

Provade att lägga upp portföljen i Google Docs men på https://finance.google.com/finance saknas t.ex. alla preferensaktier.

Jag vill i alla fall kunna uppdatera senaste dagspris och DA. Hur gör ni; manuell eller automatisk uppdatering.

Kommentarer

 1. Jag kör med Google Finance och tycker att det fungerar väldigt bra. Visste inte att de saknade preferensaktier, låter ju surt för er som äger dessa. Hoppas att du hittar en lösning, uppdatera gärna oss läsare om så blir fallet.

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är själv mer utav en Excel-nörd men Google går ju att vänja sig vid men det är som sagt tyvärr inte heltäckande. Just nu lutar det åt att få uppdatera de uteblivna posterna manuellt men jag letar vidare på nätet. Det måste ju vara fler som gör automatiserade uppföljningar av sin portfölj?

   Med vänlig hälsning. Marty

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Jaga utdelning

Har tidigare skrivit om hur ivrigt jag har byggt upp min portfölj genom att kasta mig över bolag som en hungrig varg. Har hittills slukat 33 olika bolag inom nio sektorer och 18 branscher. Efter en sådan furiös start har framfarten nu stannat av lite och jag reflekterat över mina aktioner så här långt.

Eftersom mina mål är relativt kortsiktiga med "bara" 10 år till snöret känns det som om jag har pressat mig själv lite extra, och kanske genat lite runt risk/reward, för att sätta ihop en portfölj med en så stor direktavkastning som möjligt till en acceptabel risk.

Men med det i åtanke så känner jag mig ändå rätt nöjd med utfallet:
Jag har, tycker jag själv, jagat upp DA:n till en ambitiös nivå men jag ser inte den nivån orimlig även nästkommande år då i alla fall "jag" inte ser stora svängningar framöver i bolagens utdelningsplaner.

Det är en relativt stor andel preferensaktier som bidrar till den höga direktavkastningen; nästan 25% av portföljen är preferensaktier…

Miljonärsdrömmar

I och med den senaste löneutbetalningen uppnådde jag en liten drömgräns - den att vara (brutto)miljonär - och det är alltså så här det känns att äga en miljon - precis som vanligt.

Vet inte om det är att skulderna är nästan lika stora som själva kapitaltillgången eller om en miljon helt enkelt inte smäller lika högt längre som inte ger mig den där kicken jag trodde jag skulle få. Men oavsett hur det känns så är det ändå rätt häftigt att jag har sparat ihop så pass mycket kapital - att det faktiskt går.

Nu är maskinen igång och nästa milstolpe blir att nå en miljon i aktiekapital vilket jag räknar (iskallt) med att uppnå om cirka fyra år. Realistiskt? Förhoppningsvis. I alla fall om jag aktivt fortsätter att spara och förvalta så mycket så möjligt av intjänat kapital.

Tanken just nu är att bekvämt börja trappa ner runt 55 för att senast vid 58 kunna njuta av det goda livet utan alltför många måsten. Vad är era drömmar och mål?

Min ekvation

Jag har excel-blad efter excel-blad fyllda av siffror över inkomster, utgifter, modeller och beräkningar. Men ingen direkt måluppfyllnad. Men så stötte jag på ett blogginlägg av Frihetsmaskinen som fick mig att tänka och ut kom en ekvation - min Frihetsekvation.

Jag började spara aktivt efter att spenderat senaste julen att tänka på var jag är i livet - vem är jag, vad gör jag, vad är det som får mig att gå upp på morgonen - en liten livskris helt enkelt. Då dessa frågor inte alltid har kristallklara svar hamnade jag framför datorn där jag av, förmodad, slump kom in på Petruskos sida och började läsa hans resa och tankar.

Det slog mig då att jag helt enkelt hamnat i Svensson-läget, dvs. villa, Volvo och vovve. Inrutat och förutsägbart till max. Varje dag den andra lik i en loop utan ände. Skall inte bli för filosofisk men det är helt klart svårare att se och tänka på en förändring när ens vardag är som en måndag hela veckan.

Så fick jag skymt av ett ljus i tunneln, ekonomisk frihet, …