Fortsätt till huvudinnehåll

Maj

Maj kom och gick och lämnade en rätt trevlig känsla. Är fortfarande inte i position att utvärdera huruvida månadens utveckling är bra, över förväntan eller exceptionell men jag klagar inte:


Då Maj är en av månaderna som just nu ger mest i utdelning blev det lite extra att investera inför kommande månad. Det passade i och för sig utmärkt då Juni gapade tomt i utdelningar innan dessa köp. Jag har som mål att under detta år, mitt första, fylla på portföljen med aktier som ger utdelningar varje månad. För Juni som fastnade jag för dessa:
 

 
Efter dessa inköp ser portföljfördelningen ut som följer:
 
Och portföljens fördelningen i sektorer är:
 
Jag skulle väldigt gärna vilja bryta ner sektorerna i branscher men har inte hittat någon matchning mellan sektorer och branscher som är användbar. Är det någon därute som kan hjälpa mig med det?
 
Som nämnts tidigare var detta en god månad i utdelningstyngd:
 
 
Fördelningen mellan aktiernas utdelningstyngd i förhållande till totalen talar för sig själv. Men jag svettas inte så mycket över den så länge utdelningstillväxten inte är negativ: 
 
Det börjar arta sig, i utdelningskalendern, tycker jag. Inför Juli kommer jag fokusera på att öka lite i befintligt innehav som har sjunkit under GAV. Resterande kommer att delas mellan de specifika innehaven som delar ut i Juli, t.ex. Corem, och en tidig puff för Augusti:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jaga utdelning

Har tidigare skrivit om hur ivrigt jag har byggt upp min portfölj genom att kasta mig över bolag som en hungrig varg. Har hittills slukat 33 olika bolag inom nio sektorer och 18 branscher. Efter en sådan furiös start har framfarten nu stannat av lite och jag reflekterat över mina aktioner så här långt.

Eftersom mina mål är relativt kortsiktiga med "bara" 10 år till snöret känns det som om jag har pressat mig själv lite extra, och kanske genat lite runt risk/reward, för att sätta ihop en portfölj med en så stor direktavkastning som möjligt till en acceptabel risk.

Men med det i åtanke så känner jag mig ändå rätt nöjd med utfallet:
Jag har, tycker jag själv, jagat upp DA:n till en ambitiös nivå men jag ser inte den nivån orimlig även nästkommande år då i alla fall "jag" inte ser stora svängningar framöver i bolagens utdelningsplaner.

Det är en relativt stor andel preferensaktier som bidrar till den höga direktavkastningen; nästan 25% av portföljen är preferensaktier…

Miljonärsdrömmar

I och med den senaste löneutbetalningen uppnådde jag en liten drömgräns - den att vara (brutto)miljonär - och det är alltså så här det känns att äga en miljon - precis som vanligt.

Vet inte om det är att skulderna är nästan lika stora som själva kapitaltillgången eller om en miljon helt enkelt inte smäller lika högt längre som inte ger mig den där kicken jag trodde jag skulle få. Men oavsett hur det känns så är det ändå rätt häftigt att jag har sparat ihop så pass mycket kapital - att det faktiskt går.

Nu är maskinen igång och nästa milstolpe blir att nå en miljon i aktiekapital vilket jag räknar (iskallt) med att uppnå om cirka fyra år. Realistiskt? Förhoppningsvis. I alla fall om jag aktivt fortsätter att spara och förvalta så mycket så möjligt av intjänat kapital.

Tanken just nu är att bekvämt börja trappa ner runt 55 för att senast vid 58 kunna njuta av det goda livet utan alltför många måsten. Vad är era drömmar och mål?

Nytt i november

Jag är en otålig rackare. Efter att investerat månadssparandet för november redan i oktober fanns det inte en chans att jag skulle sitta och vänta på nästa lön. Sagt och gjort, jag har handlat på krita.

Efter en längre tids ältande landade jag i slutsatsen att jag nu hade byggt upp en hyffsad grund att stå på och Avanzas Superlånet erbjudande helt enkelt var redo att plockas.

Med lånet i ryggen och lite extra cash från försäljningen av mitt innehav av Avega Group, som snart köps upp av Tieto, gick jag till verket. Följande är mina inköp under november:
Dessa investeringar resulterade i en ökad utdelning av 2347:- per år och en skuldkvot på 6%. Det kan jag leva med. Upp till 10% känns bekvämt.

Avega Group lämnade som sagt portföljen och lämnade en avkastning på strax under 60% efter sig. I dess plats köptes fyra nya bolag in:

AT&T Inc - ett amerikanskt multinationellt telekommunikationsbolag som rankas som det tredje största på den amerikanska marknaden. Bolaget tillhandahåller tele…