Fortsätt till huvudinnehåll

Ny start

Fastän det bara var ett par månader sedan så kommer jag faktiskt inte ihåg hur jag kom in på det - aktier och utdelningar. Men det hela började i alla fall hos Petruskos blogg och därifrån till resten av de många bloggar som avhandlar dessa ämnen. Intresset väcktes och sparandet kom igång.

Även om det alltid är avhängt ens egna beslut när det kommer till att hitta, avväga och köpa/sälja aktier och andra finansiella instrument känner jag mig ödmjuk inför de många utdelningsbloggarna på nätet som ändå har guidat mig i denna djungel av termer och strategier. Som vän av ordning kan man då fråga sig varför jag själv valt att starta en liknande blogg om där redan finns ett visst överflöd? Tja, läser man dessa bloggar så finns det bland dem en nyansskillnad, en grad av differens, som åtminstone förgyller mitt sökande av stöd och support - jag tror jag kan erbjuda ytterligare en nivå.

Min avsikt med denna blogg är att den ska bli en plattform för mig, andra utdelningsentusiaster samt kanske framförallt för dem som likt mig befinner sig i en plats i livet som inte ter sig varken komplett eller har en riktning fastän inget saknas och direktionen är utpekad. Den skall förhoppningsvis inbjuda till ett aktivt deltagande i diskussionerna kring ekonomi, investeringar och livet och därmed eventuellt ge tillbaka i form av potentiella svar på ännu okända frågor.

Jag strävar efter att skriva åtminstone 1 inlägg per vecka och kommer löpande skriva om mina placeringar, resonemang och utfall.

Detta är något helt nytt för mig men jag är rätt säker på att en hel del lärdomar kommer att trilla ut under resans gång. Bloggen skall ses som ett slags hobbyprojekt och mina inlägg ska inte ses som råd utan snarare som inspiration.


Välkomna att hänga på!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

2018 Summerat

God fortsättning önskar jag er alla! Jag kan nu konkludera mitt andra år på börsen.

Trots de sporadiska inläggen här på bloggen under det senaste året så har ändå arbetet med portföljen gått i takt med den långsiktiga planen och "snöbollen" växer därefter. Så låt oss kika på utfallet så här långt samt slänga en blick på det kommande året.

Kan börja med skuldkvoten, vilken introducerades i månadssammanfattningen för november, som under året har krupit upp mot 13% och därmed över min i förväg satta maxgräns på 10%. "Skulden" till detta beror främst på de dippar och därmed köpläge som börsen har bjudit på under året. Kan inte påstå att jag är bekväm med nivån men vet samtidigt att den på intet sätt utsätter mig för någon större risk. Läs gärna Utdelningsseglaren och Stefan Thelenius tankar om belåning av portföljen.

Under det gånga året genomfördes 188 transaktioner som resulterade i att följande aktier inhandlades:
Värdepapper #Antal Aegon NV100Alm. Brand60

Vad händer sedan?

Blev idag uppringd av Postkodlotteriet. Som vanligt ville de sälja extra lotter för nu minsann skall det lottas ut miljoners miljoner och jag skall väl inte missa en sådan chans att bli miljonär?

Säljaren började med att fråga vad jag skulle göra om jag vann 200-miljoner? Jag vet inte såhär på rak arm - var mitt svar. När jag väl fick en syl i vädret avslutades samtalet utan att några extra lotter hade inköpts.

Men samtalet fick mig ändå att börja fundera på vad jag egentligen har som mål - vad är det jag strävar efter och när vet jag att jag är där?

Det har varit en hel del diskussion om detta det senaste både på twitter och diverse bloggar som t.ex. "Vi har alla varit ekonomiskt fria""Vad betyder det att ta sig ut ur ekorrhjulet" samt "Leva nu eller sen eller kanske både och"

Min ursprungsplan var och är att inom 7-10 år uppnå en investeringsnivå som kan ge mig valmöjligheter i livet - mindre jobb, mer fritid. Mer specifikt är målet att få en avkastni…