Fortsätt till huvudinnehåll

Portföljens nyckeltal

Portföljens nyckeltal 2018-10-12:


 • Portföljvärde 666.500kr
 • Utdelningsprognos per år 38.050kr
 • Utdelningstillväxt YTD 12,35% (mål >7%)
 • Direktavkastning: 5,70% (mål  >5%)
 • YOC 5,65% (mål >6%)
 • Totalavkastning YTD 6,8% (mål >9%)  Kommentarer

  1. Hej
   Väldigt fin blogg och lycka till :=)

   Hälsningar Tandläkaren

   SvaraRadera

  Skicka en kommentar

  Populära inlägg i den här bloggen

  Livet här och nu

  Stötte idag på en väldigt intressant frågeställning på Frihetsmaskinens blogg. Frågan som jag har ställt mig själv ofta de senaste åren lyder:

  "Frågan jag ställer mig är, varför tränar man inte mer nu? varför reser man inte mer nu? Varför njuter man inte mer av livet nu istället för om 10-20 år fram i tiden?"

  Jag gav följande svar på bloggen:

  Eftersom jag tycker frågeställningen är så intressant tänkte jag bre ut min tankar här på bloggen.

  Personligen tror jag de allra flesta, precis som jag själv, faktiskt njuter av livet här och nu. Men det njuts på den nivån som är tillgänglig just nu. Det springs, reses, umgås och upplevs etc. så mycket det bara finns utrymme till i det som vi kallar livet i stunden.

  Kruxet är kanske att det "alltid" verkar grönare på "andra sidan". Det vill säga - "När jag inte längre behöver ... skall jag äntligen ...". Eller - "Om jag ändå inte behövt ... så skulle jag minsann ...".

  Vi verkar inte kunna bli tillf…

  Livet efter mörkret

  Jag har varit lite snål med uppdateringarna på bloggfronten under starten av 2018. Anledningarna är både många eller också få beroende på sinnesstämningen. Livet kom ifatt. Rörigt på jobb och hemma ställer till det i skallen. Och fasten man intalar sig att allt är under kontroll brinner stubinen allt snabbare tills proppen, nästan, smäller. Men, med det annalkande ljuset, erfarenhet och professionell hjälp tas nya tag. En annan livlina är helt klart sparandet. Det ger hop om en enklare vardag med mindre måsten och utrymme för mer kommunikation.

  Med nästan ett helt år bakom mig så är det nu inga hål kvar på månadsbasis gällande utdelningar. De första utdelningarna för året blev:
  Årets utmaning blir att fylla upp alla veckor med minst en utdelning. Går det tror ni?

  Tyvärr har det nya året inlets i en kärvare ekonomisk sits än beräknat. Tyngd av höstens/vinterns köksrenovering, som byggbolaget tog rejält betalt för, och julledighetens utsvävningar har bara ören, utdelningar till trots, pl…

  Momentum?

  Hoho-jaja. Var är energin?

  Vill egentligen inte tynga bloggen med livets baksida men ibland är det bara tomt i energidepåerna. Efter tidigare nämnda kök/hus-renovering i kombination av vinterns mörker och efterdyningarna av en nära kollision med den berömda väggen har det varit en lång vindlande väg tillbaka.

  Min excel har börjat balla ur och den nya är inte riktigt färdig så jag får skjuta upp rapporteringen av portföljens utveckling. Men vad jag kan nämna är att jag har gått och blivit portföljförvaltare - åt min mor.

  Lite blandade känslor då pengarna jag får förvalta åt henne är de hon tänkt att lämna i arv. Jag försöker få henne att använda åtminstone överskottet till eller på något hon verkligen skulle må gott av t.ex. en resa eller dyl. Men hon menar på att hon har det precis som hon vill och att de pengarna mår bättre av att investeras än att bli liggandes på en noll-procentigt sparkonto.

  Hur som haver, med nya kulor kan jag prova sådant jag plockat upp under mitt första år som…