Fortsätt till huvudinnehåll

Mot nya mål

Efter ett längre uppehåll har jag så smått börja hitta tillbaka till min löpning. Under rundan idag tänkte jag, som ett "Jedi mind trick" för att förleda min kropps signaler på smärtan i mina muskelfibrer, på vad jag egentligen ville åstadkomma med min träning. Ett av svaren som poppade fram där i skogen var att jag åter skall vara i sådan form att ett maraton dras av med ett leende, det vill säga utvecklas från en lägre nivå till en högre.

Nästan samtidigt med den tanken drog en kille åkandes på en skateboard förbi i backen framför mig. Det var dock lite oväntat då han kom åkandes bakifrån, i full fart, uppför den - han sparkade inte och det fanns ingen nedförsbacke dessförinnan som han hade fått fart i. I förundran av hans framfart vaknade jag till ur min tankeverksamhet och hörde motorn på brädan. Också en utveckling.

Fick utdelning från Hemfosa Fastigheter och Alm. Brand idag och slog till på 10 färska aktier från H&M för 217.80:- Men varför gjorde jag det - egentligen? Ett av mina mål för året är att diversifiera portföljen som mycket jag kan men utan att tappa helheten och utan att förlora sömn över irrationella beslut.

Men likt mitt mål med löpningen och skateboardåkarens bräda så vet jag att om där finns en strävan att vilja utvecklas finns så kommer det att ske - på ett eller annat sätt och förr eller senare. Så, även om jag väldigt sällan under det kommande året kommer att bygga upp de befintliga investeringarna, är det tilltron till ett företag och dess attityd som kommer att få styra vart mina andelar utvecklas. Önskar bara jag hade kunnat avsätta mer.

Köper ni efter djupa analyser eller lämnar ni utrymme för beslutsamhet?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

2018 Summerat

God fortsättning önskar jag er alla! Jag kan nu konkludera mitt andra år på börsen.

Trots de sporadiska inläggen här på bloggen under det senaste året så har ändå arbetet med portföljen gått i takt med den långsiktiga planen och "snöbollen" växer därefter. Så låt oss kika på utfallet så här långt samt slänga en blick på det kommande året.

Kan börja med skuldkvoten, vilken introducerades i månadssammanfattningen för november, som under året har krupit upp mot 13% och därmed över min i förväg satta maxgräns på 10%. "Skulden" till detta beror främst på de dippar och därmed köpläge som börsen har bjudit på under året. Kan inte påstå att jag är bekväm med nivån men vet samtidigt att den på intet sätt utsätter mig för någon större risk. Läs gärna Utdelningsseglaren och Stefan Thelenius tankar om belåning av portföljen.

Under det gånga året genomfördes 188 transaktioner som resulterade i att följande aktier inhandlades:
Värdepapper #Antal Aegon NV100Alm. Brand60

Vad händer sedan?

Blev idag uppringd av Postkodlotteriet. Som vanligt ville de sälja extra lotter för nu minsann skall det lottas ut miljoners miljoner och jag skall väl inte missa en sådan chans att bli miljonär?

Säljaren började med att fråga vad jag skulle göra om jag vann 200-miljoner? Jag vet inte såhär på rak arm - var mitt svar. När jag väl fick en syl i vädret avslutades samtalet utan att några extra lotter hade inköpts.

Men samtalet fick mig ändå att börja fundera på vad jag egentligen har som mål - vad är det jag strävar efter och när vet jag att jag är där?

Det har varit en hel del diskussion om detta det senaste både på twitter och diverse bloggar som t.ex. "Vi har alla varit ekonomiskt fria""Vad betyder det att ta sig ut ur ekorrhjulet" samt "Leva nu eller sen eller kanske både och"

Min ursprungsplan var och är att inom 7-10 år uppnå en investeringsnivå som kan ge mig valmöjligheter i livet - mindre jobb, mer fritid. Mer specifikt är målet att få en avkastni…

Momentum?

Hoho-jaja. Var är energin?

Vill egentligen inte tynga bloggen med livets baksida men ibland är det bara tomt i energidepåerna. Efter tidigare nämnda kök/hus-renovering i kombination av vinterns mörker och efterdyningarna av en nära kollision med den berömda väggen har det varit en lång vindlande väg tillbaka.

Min excel har börjat balla ur och den nya är inte riktigt färdig så jag får skjuta upp rapporteringen av portföljens utveckling. Men vad jag kan nämna är att jag har gått och blivit portföljförvaltare - åt min mor.

Lite blandade känslor då pengarna jag får förvalta åt henne är de hon tänkt att lämna i arv. Jag försöker få henne att använda åtminstone överskottet till eller på något hon verkligen skulle må gott av t.ex. en resa eller dyl. Men hon menar på att hon har det precis som hon vill och att de pengarna mår bättre av att investeras än att bli liggandes på en noll-procentigt sparkonto.

Hur som haver, med nya kulor kan jag prova sådant jag plockat upp under mitt första år som…