Fortsätt till huvudinnehåll

Mot nya mål

Efter ett längre uppehåll har jag så smått börja hitta tillbaka till min löpning. Under rundan idag tänkte jag, som ett "Jedi mind trick" för att förleda min kropps signaler på smärtan i mina muskelfibrer, på vad jag egentligen ville åstadkomma med min träning. Ett av svaren som poppade fram där i skogen var att jag åter skall vara i sådan form att ett maraton dras av med ett leende, det vill säga utvecklas från en lägre nivå till en högre.

Nästan samtidigt med den tanken drog en kille åkandes på en skateboard förbi i backen framför mig. Det var dock lite oväntat då han kom åkandes bakifrån, i full fart, uppför den - han sparkade inte och det fanns ingen nedförsbacke dessförinnan som han hade fått fart i. I förundran av hans framfart vaknade jag till ur min tankeverksamhet och hörde motorn på brädan. Också en utveckling.

Fick utdelning från Hemfosa Fastigheter och Alm. Brand idag och slog till på 10 färska aktier från H&M för 217.80:- Men varför gjorde jag det - egentligen? Ett av mina mål för året är att diversifiera portföljen som mycket jag kan men utan att tappa helheten och utan att förlora sömn över irrationella beslut.

Men likt mitt mål med löpningen och skateboardåkarens bräda så vet jag att om där finns en strävan att vilja utvecklas finns så kommer det att ske - på ett eller annat sätt och förr eller senare. Så, även om jag väldigt sällan under det kommande året kommer att bygga upp de befintliga investeringarna, är det tilltron till ett företag och dess attityd som kommer att få styra vart mina andelar utvecklas. Önskar bara jag hade kunnat avsätta mer.

Köper ni efter djupa analyser eller lämnar ni utrymme för beslutsamhet?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jaga utdelning

Har tidigare skrivit om hur ivrigt jag har byggt upp min portfölj genom att kasta mig över bolag som en hungrig varg. Har hittills slukat 33 olika bolag inom nio sektorer och 18 branscher. Efter en sådan furiös start har framfarten nu stannat av lite och jag reflekterat över mina aktioner så här långt.

Eftersom mina mål är relativt kortsiktiga med "bara" 10 år till snöret känns det som om jag har pressat mig själv lite extra, och kanske genat lite runt risk/reward, för att sätta ihop en portfölj med en så stor direktavkastning som möjligt till en acceptabel risk.

Men med det i åtanke så känner jag mig ändå rätt nöjd med utfallet:
Jag har, tycker jag själv, jagat upp DA:n till en ambitiös nivå men jag ser inte den nivån orimlig även nästkommande år då i alla fall "jag" inte ser stora svängningar framöver i bolagens utdelningsplaner.

Det är en relativt stor andel preferensaktier som bidrar till den höga direktavkastningen; nästan 25% av portföljen är preferensaktier…

Nytt i november

Jag är en otålig rackare. Efter att investerat månadssparandet för november redan i oktober fanns det inte en chans att jag skulle sitta och vänta på nästa lön. Sagt och gjort, jag har handlat på krita.

Efter en längre tids ältande landade jag i slutsatsen att jag nu hade byggt upp en hyffsad grund att stå på och Avanzas Superlånet erbjudande helt enkelt var redo att plockas.

Med lånet i ryggen och lite extra cash från försäljningen av mitt innehav av Avega Group, som snart köps upp av Tieto, gick jag till verket. Följande är mina inköp under november:
Dessa investeringar resulterade i en ökad utdelning av 2347:- per år och en skuldkvot på 6%. Det kan jag leva med. Upp till 10% känns bekvämt.

Avega Group lämnade som sagt portföljen och lämnade en avkastning på strax under 60% efter sig. I dess plats köptes fyra nya bolag in:

AT&T Inc - ett amerikanskt multinationellt telekommunikationsbolag som rankas som det tredje största på den amerikanska marknaden. Bolaget tillhandahåller tele…

Livet här och nu

Stötte idag på en väldigt intressant frågeställning på Frihetsmaskinens blogg. Frågan som jag har ställt mig själv ofta de senaste åren lyder:

"Frågan jag ställer mig är, varför tränar man inte mer nu? varför reser man inte mer nu? Varför njuter man inte mer av livet nu istället för om 10-20 år fram i tiden?"

Jag gav följande svar på bloggen:

Eftersom jag tycker frågeställningen är så intressant tänkte jag bre ut min tankar här på bloggen.

Personligen tror jag de allra flesta, precis som jag själv, faktiskt njuter av livet här och nu. Men det njuts på den nivån som är tillgänglig just nu. Det springs, reses, umgås och upplevs etc. så mycket det bara finns utrymme till i det som vi kallar livet i stunden.

Kruxet är kanske att det "alltid" verkar grönare på "andra sidan". Det vill säga - "När jag inte längre behöver ... skall jag äntligen ...". Eller - "Om jag ändå inte behövt ... så skulle jag minsann ...".

Vi verkar inte kunna bli tillf…