Fortsätt till huvudinnehåll

April

Kom på att jag kanske skulle summera April innan Maj tar slut. Vet inte hur jag skall tolka nedanstående graf men +4,40% istället för mina 1,80% låter ju mer tillfredställande. Men jag skall deppar inte för det. Med tanke på att portföljen startades i Februari och att den inte kommer att vara komplett förrän i början av nästa år så är jag inte så värst bekymrad över utvecklingen så länge den inte bara visar rött.

 
Förhoppningsvis kommer månadens inköp stärka både den totala avkastningsutvecklingen och utdelningstotalen:
 
Resurs Holding 25
Avega Group B  100
SJR in Scandinavia B  50
Alm. Brand 25
Hemfosa Fastigheter  50
Hennes & Mauritz B  20

Gällande utdelningar har April för min del blivit kulmen på vårens "islossning". Men tanken är att försöka jämna ut fördelningen sett över månaderna - bara för att jag är funtat på det sättet. Inför varje kommande månad investerar jag alla utdelningar och den avsatta sparkvot i nya och befintliga utdelningsaktier för att maximera den månadens utdelningskvot. På så sätt kommer jag att bygga på och diversifiera min portfölj ända fram till Februari nästa år då nästa utdelnings-år påbörjas och en ny taktik tar vid.

 
Ligger för närvarande på en sparkvot på ca.39% +/-5%. Tror inte jag kommer att kunna hålla den nivån sett över sommaren då det generellt går åt mer pengar på grund av ledighet som ofta har element av resor med flyg, hotel och restaurangbesök samt en allmän "leva livet"-attityd. Och eftersom jag inte är den som vill snåla får vi alla se om jag kommer ut i andra ändan av sommaren med en hygglig tyngd på investeringarna.
 
Hur ser ni på avkastningen i förhållande till index?
 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

2018 Summerat

God fortsättning önskar jag er alla! Jag kan nu konkludera mitt andra år på börsen.

Trots de sporadiska inläggen här på bloggen under det senaste året så har ändå arbetet med portföljen gått i takt med den långsiktiga planen och "snöbollen" växer därefter. Så låt oss kika på utfallet så här långt samt slänga en blick på det kommande året.

Kan börja med skuldkvoten, vilken introducerades i månadssammanfattningen för november, som under året har krupit upp mot 13% och därmed över min i förväg satta maxgräns på 10%. "Skulden" till detta beror främst på de dippar och därmed köpläge som börsen har bjudit på under året. Kan inte påstå att jag är bekväm med nivån men vet samtidigt att den på intet sätt utsätter mig för någon större risk. Läs gärna Utdelningsseglaren och Stefan Thelenius tankar om belåning av portföljen.

Under det gånga året genomfördes 188 transaktioner som resulterade i att följande aktier inhandlades:
Värdepapper #Antal Aegon NV100Alm. Brand60

Vad händer sedan?

Blev idag uppringd av Postkodlotteriet. Som vanligt ville de sälja extra lotter för nu minsann skall det lottas ut miljoners miljoner och jag skall väl inte missa en sådan chans att bli miljonär?

Säljaren började med att fråga vad jag skulle göra om jag vann 200-miljoner? Jag vet inte såhär på rak arm - var mitt svar. När jag väl fick en syl i vädret avslutades samtalet utan att några extra lotter hade inköpts.

Men samtalet fick mig ändå att börja fundera på vad jag egentligen har som mål - vad är det jag strävar efter och när vet jag att jag är där?

Det har varit en hel del diskussion om detta det senaste både på twitter och diverse bloggar som t.ex. "Vi har alla varit ekonomiskt fria""Vad betyder det att ta sig ut ur ekorrhjulet" samt "Leva nu eller sen eller kanske både och"

Min ursprungsplan var och är att inom 7-10 år uppnå en investeringsnivå som kan ge mig valmöjligheter i livet - mindre jobb, mer fritid. Mer specifikt är målet att få en avkastni…

Momentum?

Hoho-jaja. Var är energin?

Vill egentligen inte tynga bloggen med livets baksida men ibland är det bara tomt i energidepåerna. Efter tidigare nämnda kök/hus-renovering i kombination av vinterns mörker och efterdyningarna av en nära kollision med den berömda väggen har det varit en lång vindlande väg tillbaka.

Min excel har börjat balla ur och den nya är inte riktigt färdig så jag får skjuta upp rapporteringen av portföljens utveckling. Men vad jag kan nämna är att jag har gått och blivit portföljförvaltare - åt min mor.

Lite blandade känslor då pengarna jag får förvalta åt henne är de hon tänkt att lämna i arv. Jag försöker få henne att använda åtminstone överskottet till eller på något hon verkligen skulle må gott av t.ex. en resa eller dyl. Men hon menar på att hon har det precis som hon vill och att de pengarna mår bättre av att investeras än att bli liggandes på en noll-procentigt sparkonto.

Hur som haver, med nya kulor kan jag prova sådant jag plockat upp under mitt första år som…